Zoek vrijwilligerswerk

Zet je talent in!

Duofiets Fietsmaatje

- Appelscha
- Flexibel, in je eigen tijd
- Extra: Lekker bewegen in de buitenlucht


Een fietsmaatje fietst met mensen die er graag op uit gaan, maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Samen maken zij een fietstocht op een duofiets. Zo genieten ze van de buitenlucht, onderlinge gesprekken en zijn ze lekker in beweging.

Hoe werkt het?
In Appelscha is een duofiets beschikbaar voor inwoners van Ooststellingwerf die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. De duofiets heeft elektrische ondersteuning en het fietsmaatje en de inwoner zitten naast elkaar. Plek voor Talent, onderdeel van Scala, koppelt inwoner en fietsmaatje en houdt daarbij rekening met de wensen en mogelijkheden.

Wat ga je doen?
Een fietsmaatje helpt de inwoner met het plaats nemen op de fiets. Samen trekken ze er op uit. Dit kan variëren van een rondje door het dorp of de natuur tot een wat langere of uitdagendere fietstocht. Onderweg pauzeren met een kopje koffie of thee is ook mogelijk. Het plezier bij iedereen staat voorop.

Wij vragen
Iemand die houdt van fietsen en plezier heeft in sociale contacten met inwoners. En daarnaast naar Appelscha wil komen om met de duofiets in die omgeving te fietsen.

Wij bieden
Flexibel vrijwilligerswerk, we houden rekening met je mogelijkheden. Gezond buiten in beweging zijn en sociale contacten op de fiets. Tevens krijg je een instructie over het op pad gaan met de duofiets en organiseren we een paar keer per jaar bijeenkomsten voor de fietsmaatjes.

Meer weten?
Plek voor Talent maakt graag kennis met je. Eerst een afspraak maken? Dat kan ook telefonisch of per mail via onderstaande contactgegevens.


contact icon3

Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht
Invalid Input

Zoeken in vacatures

Contact

contact icon1contact icon2contact icon3

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route