Mensen helpen/Hulp- en dienstverlening

Een burenruzie kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Een kleine ergernis kan, als niets uitgesproken wordt, uitgroeien tot een conflict. Bij buurtbemiddeling ondersteunen getrainde vrijwilligers de buren om weer met elkaar in gesprek te gaan en samen tot een oplossing te komen.

Bewoners van Verpleeghuis Stellinghaven ontmoeten elkaar op de handwerkclub, waar ze samen breien, haken, borduren e.d. onder begeleiding van vrijwilligers. Door de hulp van vrijwilligers kunnen bewoners, ondanks een evt. beperking, toch met plezier hun hobby blijven uitoefenen.

Stellinghaven Oosterwolde is een modern, fris en ruim verpleeghuis dat dicht bij het centrum van Oosterwolde ligt. Voor onze kleinschalige huiskamers zoeken we een vriendelijke gastheer / gastvrouw met aandacht en tijd voor de bewoners.

Werk je graag met de computer en ben je er een beetje handig is? Vind je het leuk om bijvoorbeeld uitnodigingen te maken, gastenlijsten bij te houden en de website up-to-date te houden? Dan ben jij degene die we zoeken!

In samenwerking met de Apotheek de Drie Stellingen en Stichting Scala wordt er een wandelgroep opgezet. Hiervoor zijn wij op zoek naar een enthousiaste wandelvrijwilliger. Wekelijks zullen er op donderdag wandelingen van gemiddeld genomen een uur plaatsvinden. De startdatum van het wandelproject is juni 2020. 
Ben jij graag buiten, houd je van wandelen en ken je Oosterwolde op je duimpje? Dan hebben wij een leuke vrijwilligersvacature voor je! 

In Brede School De Samensprong in Haulerwijk is Speel-o-theek de Flierefluit gevestigd. Hier kunt u speelgoed lenen. Zo kan uw kind ander speelgoed uitproberen. Medewerkers geven graag advies. U kunt lid worden van de Speel-o-theek of een strippenkaart kopen waarmee u speelgoed kunt lenen. Help jij binnenkort bij het uitlenen van het speelgoed? Lees dan snel verder.

Vind je het leuk om mee te denken over de activiteiten voor mensen die vanwege hun gezondheid niet alles meer kunnen? Ben je een organisator en heb je zo wat geregeld? Dan zoeken we jou!

Mensen met een verstandelijke beperking helpen hun eigen leven te leiden. Dat is kort gezegd waar Talant voor staat en belangrijk vindt. Bij Talant krijgen mensen met een beperking de gewenste ondersteuning dichtbij huis. Talant organiseert met behulp van vrijwilligers een eetcafé voor mensen met een verstandelijke beperking op vrijdag van 16:30 uur tot 18:30 uur. Wil jij vrijwilliger zijn bij dit gezellige eetcafe? Dan staat er zeker een maaltijd voor jou klaar. 

Op locatie de Cuynder in Donkerbroek wordt dagbesteding geboden door Schouder aan Schouder. Vrijwillige chauffeurs brengen en halen de deelnemers naar deze prachtige plek midden in de natuur.

DRIVE (Dagelijks Rijden Inwoners Voor Elkaar) is een project van gemeente Ooststellingwerf, taxibedrijf Kort en Stichting Scala.  Vrijwilligers vervoeren mensen naar dagbesteding of helpen bij eventuele andere vervoersproblemen. Vind je het leuk om auto te rijden en help je graag je medemens? Dan is deze vacature wat voor jou!

Zoeken in vacatures

Contact

contact icon1contact icon2contact icon3

Publicaties

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route