Mensen helpen/Hulp- en dienstverlening

Een burenruzie kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Een kleine ergernis kan, als niets uitgesproken wordt, uitgroeien tot een conflict. Bij buurtbemiddeling ondersteunen getrainde vrijwilligers de buren om weer met elkaar in gesprek te gaan en samen tot een oplossing te komen.

De Werkgroep Toegankelijkheid geeft gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van toegankelijkheid. Doel is het verbeteren van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van openbare gebouwen en publiek bestemde ruimtes. De werkgroep bestaat officieel sinds 9 mei 1994. Gaat jouw hart sneller kloppen van (verbouw)tekeningen? Lees dan snel verder want wij zijn op zoek naar een nieuwe vrijwillige voor WTO.

In Brede School De Samensprong in Haulerwijk is Speel-o-theek de Flierefluit gevestigd. Hier kunt u speelgoed lenen. Zo kan uw kind ander speelgoed uitproberen. Medewerkers geven graag advies. U kunt lid worden van de Speel-o-theek of een strippenkaart kopen waarmee u speelgoed kunt lenen. Help jij binnenkort bij het uitlenen van het speelgoed? Lees dan snel verder.

Olmenes is een gemeenschap voor volwassenen met een verstandelijke beperking centraal in Noord Nederland. Antroposofie is hun basis. OlmenEs biedt zorg, begeleiding, ondersteuning bij het samen wonen, samen werken en samen leven. De persoonlijkheid van de bewoner is leidend, niet zijn/haar beperking. Op dit moment zoeken we maatjes voor de bewoners van OlmenEs. Ben jij een geschikt maatje voor Jan of een andere bewoner van OlmenEs? Bekijk hieronder onze vacatures.

Mensen met een verstandelijke beperking helpen hun eigen leven te leiden. Dat is kort gezegd waar Talant voor staat en belangrijk vindt. Bij Talant krijgen mensen met een beperking de gewenste ondersteuning dichtbij huis. Talant organiseert met behulp van vrijwilligers een eetcafé voor mensen met een verstandelijke beperking op vrijdag van 16:30 uur tot 18:30 uur. Wil jij vrijwilliger zijn bij dit gezellige eetcafe? Dan staat er zeker een maaltijd voor jou klaar. 

De Taalgroep Ooststellingwerf is er voor mensen die beter willen leren lezen en schrijven of goed met de computer willen leren werken. Zij bieden onder andere computerprogramma’s en cursussen voor zelfstudie; een leescollectie van leuke en makkelijke boeken, een sociale ontmoetingsplek om bij te praten; prettige werkplekken en begeleiding; waar nodig advies en doorverwijzing. Ben jij de nieuwe trainer die hem/haar ondersteunt in het verbeteren van zijn/haar taal , reken- en digitale vaardigheden?

DRIVE (Dagelijks Rijden Inwoners Voor Elkaar) is een project van gemeente Ooststellingwerf, taxibedrijf Kort en Stichting Scala.  Vrijwilligers vervoeren mensen naar dagbesteding of helpen bij eventuele andere vervoersproblemen. Vind je het leuk om auto te rijden en help je graag je medemens? Dan is deze vacature wat voor jou!

Riemsoord is een modern, fris en ruim verzorgingstehuis in Appelscha. Het is een multifunctioneel woonzorgcentrum waar zorg en welzijn wordt geboden aan bewoners. Voor deze bewoners van Riemsoord worden vrijwilligers gezocht die willen helpen de bewoners te ondersteunen bij diverse activiteiten. De bewoners een gezellige dag of moment bezorgen is hierbij het uitgangspunt.

Binnen onze gemeente zijn er mensen die naar een dagbesteding of het ziekenhuis moeten. Soms is het voor hen niet mogelijk om hier te komen. DRIVE biedt hiervoor een oplossing: Vrijwilligers vervoeren mensen naar dagbesteding of kunnen helpen bij andere vervoersproblemen. DRIVE (Dagelijks Rijden Inwoners Voor Elkaar) is een project van gemeente Ooststellingwerf, Taxi Kort en Stichting Scala.

Scala organiseert fietslessen voor nieuwe Nederlanders. De fietslessen zijn onderdeel van het activiteitenplan voor nieuwkomers. Fietsles vergroot de mobiliteit en verhoogt de mogelijkheden tot integratie. Uiteraard is fietsen ook ontzettend gezond. Door de fietslessen aan te bieden krijgen nieuwe Nederlanders de kans om in 12 lessen de techniek en de regels van het fietsen te leren. Ben jij het fietsmaatje die wij zoeken? Lees dan snel verder.

Zoeken in vacatures

Contact

contact icon1contact icon2contact icon3

Publicaties

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route