Kinderen/jongeren/onderwijs

Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Zij doet dit door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.  Ben jij de contactpersoon waar ouders mee in contact kunnen komen hiervoor?

In Brede School De Samensprong in Haulerwijk is Speel-o-theek de Flierefluit gevestigd. Hier kunt u speelgoed lenen. Zo kan uw kind ander speelgoed uitproberen. Medewerkers geven graag advies. U kunt lid worden van de Speel-o-theek of een strippenkaart kopen waarmee u speelgoed kunt lenen. Help jij binnenkort bij het uitlenen van het speelgoed? Lees dan snel verder.

Heb je tijd en lijkt het je leuk om je eigen (opvoed)ervaring in te zetten bij het begeleiden van een gezin? Lees dan snel verder. Humanitas de stellingwerven komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven. Humanitas vindt het belangrijk dat mensen verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. 

In de ogen van Support Fryslân heeft elke jongere recht op een maatje. Iemand om activiteiten mee te ondernemen, ervaringen mee te delen en je vertrouwd bij te voelen. De meeste jongeren vinden zelf een maatje. Helaas gebeurd dit niet bij iedereen. Support Fryslân ondersteunt jongeren die moeite hebben met hun sociale ontwikkeling. Zij heeft als doel om hun zelfredzaamheid en deelname aan de samenleving te vergroten. Wil jij een maatje worden?

Jongerencentrum Appeltown is een jeugdsoos. Hier kunnen jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar chillen en gamen. Er worden ook gezamenlijk met de jongeren activiteiten georganiseerd, zoals bingo, bowlen of een speurtocht. Ontferm jij je vrijdagavond over het reilen en zeilen van het jongerencentrum Appeltown?

Voorlezen is van groot belang voor de taalontwikkeling van kinderen. Niet in alle gezinnen is het voorlezen vanzelfsprekend. Vooral in gezinnen die uit het buitenland komen is het voorlezen een obstakel omdat ze de taal nog niet goed spreken. Lees jij binnenkort iets voor?

Stichting wandelsport Friesland organiseert steeds meer evenementen, zowel te voet als op de fiets. Ieder jaar gaat ze bij zo’n 60 bestaande evenementen en basisscholen door de gehele provincie op bezoek. De uitdaging voor de deelnemers is om 11 meter in 30 seconden te fietsen. Houden de deelnemers de fiets dan stabiel, of raken ze de controle kwijt? Wil jij dit zien? Friesland Beweegt daagt jou uit om als vrijwilliger te helpen het parcours op te zetten!

Zoeken in vacatures

Contact

contact icon1contact icon2contact icon3

Publicaties

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route