Vacatures vrijwilligerswerk

Peuterspeelgroep Peuterpret in Donkerbroek zoekt een vrijwilliger voor de maandagmorgen. Als vrijwilliger ondersteun je de pedagogisch medewerkers bij de activiteiten. Je bent een vertrouwd gezicht voor de peuters.

De Werkgroep Toegankelijkheid geeft gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van toegankelijkheid. Doel is het verbeteren van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van openbare gebouwen en publiek bestemde ruimtes. De werkgroep bestaat officieel sinds 9 mei 1994. Gaat jouw hart sneller kloppen van (verbouw)tekeningen? Lees dan snel verder want wij zijn op zoek naar een nieuwe vrijwillige voor WTO.

Een burenruzie kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Een kleine ergernis kan, als niets uitgesproken wordt, uitgroeien tot een conflict. Bij buurtbemiddeling ondersteunen getrainde vrijwilligers de buren om weer met elkaar in gesprek te gaan en samen tot een oplossing te komen.

Olmenes is een gemeenschap voor volwassenen met een verstandelijke beperking centraal in Noord Nederland. Antroposofie is hun basis. OlmenEs biedt zorg, begeleiding, ondersteuning bij het samen wonen, samen werken en samen leven. De persoonlijkheid van de bewoner is leidend, niet zijn/haar beperking. Op dit moment zoeken we maatjes voor de bewoners van OlmenEs. Ben jij een geschikt maatje voor Jan of een andere bewoner van OlmenEs? Bekijk hieronder onze vacatures.

De Taalgroep Ooststellingwerf is er voor mensen die beter willen leren lezen en schrijven of goed met de computer willen leren werken. Zij bieden onder andere computerprogramma’s en cursussen voor zelfstudie; een leescollectie van leuke en makkelijke boeken, een sociale ontmoetingsplek om bij te praten; prettige werkplekken en begeleiding; waar nodig advies en doorverwijzing. Ben jij de nieuwe trainer die hem/haar ondersteunt in het verbeteren van zijn/haar taal , reken- en digitale vaardigheden?

De reumapatiëntenvereniging zet zich in voor mensen met een reumatische aandoening. De vereniging heeft 180 leden en organiseert regelmatig gezellige en betaalbare activiteiten. De vereniging houdt de chronisch zieke patiënten goed geïnformeerd en probeert de patiënten zoveel mogelijk informatie te geven over bijvoorbeeld medicatie. Wij zoeken op dit moment iemand die de financiële kant wil beheren. Voel jij je aangesproken om je hiervoor in te zetten?

Riemsoord is een modern, fris en ruim verzorgingstehuis in Appelscha. Het is een multifunctioneel woonzorgcentrum waar zorg en welzijn wordt geboden aan bewoners. Voor deze bewoners van Riemsoord worden vrijwilligers gezocht die willen helpen de bewoners te ondersteunen bij diverse activiteiten. De bewoners een gezellige dag of moment bezorgen is hierbij het uitgangspunt.

VAC staat voor Voorlichting- en adviescommissie Wonen en Woonomgeving. De VAC zet zich in om de gebruikskwaliteit van de Nederlandse woningen, woongebouwen en woonomgeving te baken, te bevorderen en te verbeteren. Gaat jouw hart sneller kloppen van notuleren en het maken van agenda’s? Lees dan snel verder want wij zijn voor het VAC op zoek naar een secretaris in Ooststellingwerf.

Scala organiseert fietslessen voor nieuwe Nederlanders. De fietslessen zijn onderdeel van het activiteitenplan voor nieuwkomers. Fietsles vergroot de mobiliteit en verhoogt de mogelijkheden tot integratie. Uiteraard is fietsen ook ontzettend gezond. Door de fietslessen aan te bieden krijgen nieuwe Nederlanders de kans om in 12 lessen de techniek en de regels van het fietsen te leren. Ben jij het fietsmaatje die wij zoeken? Lees dan snel verder.

De voedselbank is een particulier initiatief tegen de groeiende armoede in Nederland. De voedselbank is een organisatie van een groep vrijwilligers die zich bezig houden met: het inzamelen van kosteloos ter beschikking gestelde levensmiddelen, om deze eveneens kosteloos uit te delen aan personen die onvoldoende middelen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Wij zoeken op dit moment vrijwilligers voor de voedselbank.

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route