SAVE THE DATE: Voorlichting sociale veiligheid

Op woensdagavond 28 juni organiseren we in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), een voorlichting over sociale veiligheid voor vrijwilligersorganisaties. Jij kan je hier -als organisatie- gratis bij aan sluiten!

Het leuke van vrijwilligerswerk is dat je elkaar vaak heel goed leert kennen: je deelt een passie voor de club, de vereniging of de goede zaak. Maar denk je dan wel eens aan grensoverschrijdend gedrag? We willen er liever niets van weten, maar toch weten we dat het gebeurt. Denk hierbij aan pesterijen, discriminatie, (seksuele) intimidatie en agressie.

Ook binnen vrijwilligersorganisaties gebeurt dit, soms zelfs zonder dat we het door hebben. Soms zelfs zonder dat de dader zich er bewust van is dat de ander er last van heeft. Grensoverschrijdend gedrag wordt helaas vaak weggewuifd. Zelfs als we het zien gebeuren, ondernemen we vaak geen actie. Maar wat kún je dan eigenlijk doen?

Op deze voorlichtingsavond -die plaatsvindt bij Scala Welzijn in Oosterwolde- krijg je advies van Petra Hoekstra van het NOV over het vergroten van de veiligheid binnen jouw organisatie en welke acties je kunt ondernemen. En weet je wat het goede nieuws daaraan is? Het kost jou en je organisatie helemaal niks. Je kunt je gratis aansluiten deze avond!

Ben je geïnteresseerd? De voorlichting is van 19:00 tot 22:00 uur en geheel gratis bij te wonen, maar om een goede inschatting te maken van de opkomst, vragen we je wel om je aan te melden. Dit doe je gemakkelijk door even te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zien we je daar?

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route