Plek voor talent

Zet je talent in!

Met ruim 60 aanwezigen is de Vrijwilligers Wall of Fame van Ooststellingwerf feestelijk geopend. Dit vond plaats tijdens de Kunstroute, afgelopen weekend. De Vrijwilligers Wall of Fame is een bijzondere foto-expositie, gerealiseerd door Plek voor Talent (Stichting Scala) en de lokale fotoclubs AFFCO en Harambe, met advies en tips van fotografe Anne Westerhof. De foto-expositie was dit weekend voor het eerst te zien voor publiek.

Misschien ben je de afgelopen maanden iets tegenkomen over de Vrijwilligers Fall of Fame. Na maanden van werken kunnen we jullie vanuit Plek voor Talent (onderdeel van Stichting Scala) met trots mededelen dat de opening van onze Vrijwilligers Wall of Fame eindelijk in aantocht is!

Oosterwolde – Het is vrijdagochtend en ik ontmoet een vrouw met een brede glimlach. Het is Khokhy Shafaan Goko (42), die drie jaar in Nederland woont en zelf nog wat onzeker is over haar Nederlandse taal. Toch versta ik haar goed en wanneer ik haar dat vertel zegt ze dat het mede komt doordat ze vrijwilligerswerk is gaan doen bij Stellinghaven ZuidOostZorg en door de Vrouwengroep bij Scala. Sinds vorig jaar maart zet Khokhy elke dinsdag bij Stellinghaven ZuidOostZorg het servies klaar voor de koffie en snijdt ze groenten en fruit voor het Grand Café van Stellinghaven. Tussendoor ruimt ze de tafel af en ruimt ze de vaatwasser in. Khokhy is één van de vele voorbeelden van een bemiddeling voor vrijwilligerswerk door Scala.

Je hebt het vaak niet door, maar ze zijn er zeker wel: vrijwilligers. Inwoners van en organisaties in Ooststellingwerf die zich altijd op vrijwillige basis inzetten voor een ander, zijn vrijdag door gemeente Ooststellingwerf in de spotlights gezet tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersawards. Ruim 80 vrijwilligers van de gemeente Ooststellingwerf ontvingen een bedankje voor hun inzet als vrijwilliger.

In samenwerking met de twee lokale fotoclubs AFFCO en Harambe en professioneel fotograaf Anne Westerhof, gaan wij vanuit Plek voor Talent een bijzondere Wall of Fame van vrijwilligers maken. Waarom? Omdat vrijwilligers harstikke waardevol zijn voor onze samenleving, en dus ook voor de gemeente Ooststellingwerf. En wij willen deze groep én het vrijwilligerswerk graag in de spotlights zetten.

Het is belangrijk dat vrijwilligersorganisaties maatregelen nemen om aan de richtlijnen van de overheid met betrekking tot het coronavirus te voldoen. Met deze handreiking kunnen vrijwilligersorganisaties protocollen opstellen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wanneer een organisatie weer kan beginnen hangt af van het besluit van de overheid. Hierbij is het erg belangrijk dat de organisatie voldoet aan de basisregels om besmetting te voorkomen.

Op wie kunt u altijd rekenen? Wie zijn enthousiasme is aanstekelijk? Geef diegene(n) op voor de Ooststellingwerver vrijwilligersawards!

Op uitnodiging van de Vrouwen van Nu in Haulerwijk kwamen Syta Luchtenveld, Petra Meijster, Marleen van der Heijden, Carmen Berkhout en Letengus Bhrane een presentatie geven over de Maatjes voor Nieuwkomers van Scala en het Taalplein van de Bibliotheek.Maatjes voor nieuwkomers zijn vrijwilligers, die dorpsgenoten uit een ander land helpen om wegwijs te raken in het dorp waar ze wonen én om Nederlands te oefenen. Petra en Syta doen dit vrijwilligerswerk nu zo’n anderhalf jaar met veel plezier. Ze zijn allebei verbonden aan een nieuwkomer uit Haulerwijk.

Voorheen konden vrijwilligersvacatures uit gemeente Ooststellingwerf gevonden worden via de Talentenbank. De Talentenbank was onderdeel van het Steunpunt Vrijwillige Inzet van Stichting Scala. Plek voor Talent is het voormalig Steunpunt Vrijwillige Inzet en ondersteunt vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en faciliteert daar waar nodig.

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route