Plek voor talent

Zet je talent in!

Oosterwolde – Het is vrijdagochtend en ik ontmoet een vrouw met een brede glimlach. Het is Khokhy Shafaan Goko (42), die drie jaar in Nederland woont en zelf nog wat onzeker is over haar Nederlandse taal. Toch versta ik haar goed en wanneer ik haar dat vertel zegt ze dat het mede komt doordat ze vrijwilligerswerk is gaan doen bij Stellinghaven ZuidOostZorg en door de Vrouwengroep bij Scala. Sinds vorig jaar maart zet Khokhy elke dinsdag bij Stellinghaven ZuidOostZorg het servies klaar voor de koffie en snijdt ze groenten en fruit voor het Grand Café van Stellinghaven. Tussendoor ruimt ze de tafel af en ruimt ze de vaatwasser in. Khokhy is één van de vele voorbeelden van een bemiddeling voor vrijwilligerswerk door Scala.

Je hebt het vaak niet door, maar ze zijn er zeker wel: vrijwilligers. Inwoners van en organisaties in Ooststellingwerf die zich altijd op vrijwillige basis inzetten voor een ander, zijn vrijdag door gemeente Ooststellingwerf in de spotlights gezet tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersawards. Ruim 80 vrijwilligers van de gemeente Ooststellingwerf ontvingen een bedankje voor hun inzet als vrijwilliger.

Op wie kunt u altijd rekenen? Wie zijn enthousiasme is aanstekelijk? Geef diegene(n) op voor de Ooststellingwerver vrijwilligersawards!

Voorheen konden vrijwilligersvacatures uit gemeente Ooststellingwerf gevonden worden via de Talentenbank. De Talentenbank was onderdeel van het Steunpunt Vrijwillige Inzet van Stichting Scala. Plek voor Talent is het voormalig Steunpunt Vrijwillige Inzet en ondersteunt vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en faciliteert daar waar nodig.

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route