Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. Deze maand in de spotlight: Abraham (44), vrijwilliger bij de Dorpskamer de Den in Appelscha! De Dorpskamer is een ontmoetingsplek voor mensen uit Appelscha en omgeving. In dit interview vertelt Abraham wat meer over zichzelf en over het vrijwilligerswerk wat hij doet bij de Dorpskamer in Appelscha.

Wie is Abraham?
Abraham (44) woont met zijn vrouw en 6 kinderen met veel plezier in Appelscha. Ze wonen nu 6 jaar in Nederland en de laatste 2 jaar daarvan in Appelscha. Abraham vertelt: “Ik vind het enorm fijn om in Appelscha te wonen. De buren maken het altijd erg gezellig.”
Hij omschrijft zichzelf als een zorgzaam en punctueel persoon. “Ik vind het erg belangrijk dat ik altijd op tijd ben voor mijn afspraken. Op de dagen dat ik als vrijwilliger actief ben bij de Dorpskamer, zorg ik ervoor dat ik er altijd op tijd sta.”

Rummikub
Abraham is nu een jaar actief als vrijwilliger in de Dorpskamer. Elke woensdagmiddag en donderdagochtend is hij als gastheer aan het werk de Dorpskamer en voorziet iedereen van koffie of thee. Op de donderdagochtend is er altijd Boerenbridge. Dit is een kaartspel wat veel concentratie vereist. Abraham doet naast zijn werkzaamheden graag mee met Boerenbridge. Hij vertelt: “Het is best een lastig spel om te begrijpen. Door mee te spelen leer ik het spel beter te begrijpen, maar verbeter ik ook mijn Nederlandse taal.” Naast boerenbridge heeft hij bij de Dorpskamer ook Rummikub leren spelen. Hier is hij tegenwoordig erg fanatiek in. Zo verteld een andere vrijwilliger ons dat Abraham erg vaak wint tijdens een spelletje Rummikub.

Zorgzaam karakter
Naast gezellig spelletjes spelen is er natuurlijk ook nog werk te doen. Als gastheer is het namelijk de taak van Abraham om iedereen gastvrij te ontvangen. Door het aanbieden van koffie of thee en het maken van een praatje zorgt hij ervoor dat iedereen zich welkom voelt.
Abraham vertelt: “Dit heeft te maken met mijn zorgzame karakter. Ik wil graag dat mensen zich op hun gemak voelen.” Hij vindt dat Appelscha een leuk dorp is om contacten te maken met andere mensen. Bij de Dorpskamer in Appelscha lukt het erg goed om die contacten te maken.

Ruimte om te leren
Het team waarin Abraham werkt is erg hecht en helpt elkaar met van alles. Als Abraham het thuis erg druk heeft met zijn kinderen wordt hier rekening mee gehouden. Hij kan dan bijvoorbeeld wat later beginnen of wat eerder naar huis. Daarnaast geeft het vrijwilligerswerk Abraham een kans om te oefenen met de Nederlandse taal. Ook leert hij zo meer over de Nederlandse werksferen, dit kan hij dan meenemen als hij een betaalde baan heeft. Op dit moment doet hij namelijk alleen vrijwilligerswerk. Hij wil uiteindelijk erg graag in de horeca werken, dus het vrijwilligerswerk bij de dorpskamer is hier een goede voorbereiding voor.

Wil je meer weten over Dorpskamer de Den? Bijvoorbeeld over de verschillende activiteiten die georganiseerd worden? Kijk dan eens op hun website: www.dorpskamer-appelscha.nl

Wil jij ook graag vrijwilligerswerk doen? Bijvoorbeeld net als Abraham bij de Dorpskamer in Appelscha? Neem dan eens contact op met Plek voor Talent. Wij helpen je graag bij het vinden van een leuke vrijwilligersplek die bij jou past! Contact opnemen kan via: 0516-567220 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route