Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. Deze maand in de spotlight: Anneke (65), vrijwilliger bij de Herberg Waskemeer! De Herberg is een restaurant dat wordt gerund door vrijwilligers. Naast een restaurant is de Herberg ook nog een plek om activiteiten te organiseren. In dit interview vertelt Anneke wat meer over haar zelf en over het vrijwilligerswerk wat ze doet bij de Herberg.

Wie is Anneke?
Anneke (65) woont sinds haar 20e met veel plezier in Waskemeer. Ze vertelt: ”Ik heb een enorme brede interesse als het gaat om activiteiten. Ik omschrijf mezelf daarom ook als een bezige bij. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om in mijn vrije tijd te knutselen en orgel te spelen”. Naast het beoefenen van haar hobby’s doet Anneke dus ook nog vrijwilligerswerk. Er is één ding wat bij alles wat ze doet belangrijk is, namelijk: plezier hebben! Voordat Anneke begon als vrijwilliger werkte ze als gastouder en ook dit heeft ze heel lang met veel plezier en liefde gedaan.

Sinds het eerste uur
De Herberg Waskemeer is in 2019 opgericht. “Sinds het eerste uur ben ik bij de Herberg betrokken. Toen ben ik begonnen met taarten bakken. Deze huisgemaakte taarten serveren we bij de koffie. Eén keer per maand maak ik dan een lekkere appeltaart”, vertelt Anneke. “Sinds een jaar ben ik daarnaast ook Herbergier. Een Herbergier houd in dat zowel in de bediening als in de keuken sta. Ik zorg dat iedereen hun drinken krijgt en eventueel hun lunch.” Naast vrijwilliger bij de Herberg is Anneke ook nog één keer per maand werkzaam als vrijwilliger bij Sinnehiem. Hier is ze een van de organisten van de weeksluiting. Ook helpt ze als vrijwilliger nog mee in het dorpshuis van Waskemeer en zorgt ze dat de kerk openstaat. Dit doet ze een keer in de twee week.

Hecht team
De sfeer binnen de Herberg is volgens Anneke erg gemoedelijk. Het team van vrijwilligers kan erg goed samenwerken. “Af en toe is het een drukke dag bij de Herberg. Als aan het einde van de dag alles goed is verlopen, ben ik zo trots op het team. Als er iets fout gaat, accepteren we dat van elkaar en gaan we weer door.” Door het hechte team voelt Anneke zich welkom en thuis bij de Herberg. Ook is het geen probleem als ze haar hondje gezellig meeneemt naar het vrijwilligerswerk. Het is voor zowel de gasten als voor de vrijwilligers belangrijk dat iedereen op zijn of haar gemak voelt.

Als laatste heeft ze een goede tip voor iedereen die vrijwilligerswerk zou willen gaan doen: “Als je vrijwilligerswerk wil gaan doen, doe iets wat je leuk vind.”

Wil jij meer weten over de Herberg Waskemeer? Kijk dan eens op hun website: www.deherbergwaskemeer.nl 

Wil jij vrijwilligerswerk doen? Bijvoorbeeld net zoals Anneke bij de Herberg in Waskemeer? Neem dan contact op met Plek voor Talent. Wij helpen je graag bij het vinden van een leuke vrijwilligersplek. Contact opnemen kan via: 0516-567220 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route