Elke maand lichten wij bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. Deze maand in de spotlight: Vincent Veldhoen (65)! Vincent is vrijwilliger bij SA3 in Appelscha. SA3 organiseert verschillende evenementen in Appelscha. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder!

Wie ben ik
Mijn naam is Vincent Veldhoen. Ik ben 65 jaar en woon sinds een half jaar in Appelscha. Daarvoor, ruim 13 jaar gewoond in Bakkeveen maar ben geboren in Den Haag. Voor mij is vrijwilligerswerk iets wat ik zie als hobby. Vind het namelijk leuk om evenementen te organiseren. Vandaar dat mijn werkzaamheden als vrijwilliger bij SA3 heel erg past. Daarnaast zijn de activiteiten als relatiebeheer bij Toeristen Informatie Punt (TIP) Appelscha boeiend en leuk. Naast mijn vrijwilligerswerk is het heerlijk om met mijn honden te wandelen in onze prachtige natuur.

SA3

SA3 staat voor Stichting Algemene Activiteiten Appelscha en bestaat sinds 2006. De stichting organiseert diverse evenementen in Appelscha. Dit doen we met behulp van bestuur en vrijwilliger. SA3 is opgericht door Stichting Promotie Appelscha 2005 (afgekort SPA05). Dit is een groep met voorzitters van verenigingen in Appelscha. Zij vonden dat er meer moest worden georganiseerd in Appelscha. Er moest meer leven in Appelscha komen, en daar zorgt SA3 dus voor. Mijn functie binnen SA3 is organisator, dus het organiseren van evenementen. Om inspiratie op te doen bezoek ik graag andere evenementen in Noord Nederland. Tijdens deze evenementen breid ik mijn netwerk uit. Dit gebruik ik dan weer voor onze evenementen in Appelscha.
In Bakkeveen is mijn vuurdoop geweest, de Crea&Smulmarkt die daar vanaf 2017 wordt georganiseerd en is een succes geworden. In 2019 heb ik mee mogen helpen met de Winter en Kerstfair in Appelscha. Door corona heeft het organiseren van evenementen helaas stil gelegen, maar voor komend jaar zijn wij weer van plan om met veel enthousiasme, een hoop leuke en interessante evenementen te organiseren!

Plezier
Het is erg leuk om evenementen te organiseren, het is dan ook een ware hobby geworden. Een van mijn doelen tijdens de evenementen is dat ik mensen naar huis wil zien gaan met een glimlach. Het geeft mij namelijk veel voldoening als de mensen het naar hun zin hebben. Dit maakt dan ook weer dat ik het vrijwilligerswerk echt met plezier en enthousiasme doe.

Je krijgt er veel voor terug
Vrijwilligerswerk levert je veel op, je sociale netwerk wordt groter en anders, plus je leert er van. Het is dus iets wat je leven echt verrijkt. Daarbij is het fijn om bezig te zijn met andere zaken en geeft het je afleiding. En nieuwe vrijwilligers, je krijgt er heel veel voor terug. Bijvoorbeeld voldoening, plezier en dat doet je weer goed en ga je tevreden naar huis!

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen? Bijvoorbeeld als vrijwilliger bij SA3 net zoals Vincent? Neem dan contact op Plek voor Talent! Wij helpen je graag bij het vinden van een leuke vrijwilligersplek. Contact opnemen kan via: 0516 567220 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route