Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. In de laatste editie van 2021 is dat Ferry van Kerkvoorde! Ferry is bij stichting Scala werkzaam als vrijwillig budgetmaatje.


Motivatie
Ferry van Kerkvoorde is met pensioen en had wat tijd over. Ferry is moeder van 4 kinderen en oma van 5 kleinkinderen. Anderhalf jaar geleden zocht Ferry naar vrijwilligerswerk in de omgeving en al gauw kwam ze op de site van de gemeente terecht waar een vacature open stond als budgetmaatje. Toen heeft ze zich eerst verdiept in de werkzaamheden als budgetmaatje en kwam ze er al gauw achter dat het iets voor haar was want ze herkende de situaties waar mensen in zitten die een budgetmaatje nodig hebben.

Het werk
Een deel van de werkzaamheden als budgetmaatje zijn dat je samen met de cliënt ervoor zorgt dat de financiën van de cliënt goed op een rijtje komen te staan en hoe de cliënt het beste met zijn of haar inkomsten en uitgaven kan omgaan. Daarbij is het belangrijk om goed contact op te bouwen en te kijken hoe je mensen het beste kunt motiveren.

Tijdens de corona tijd heeft Ferry goed door kunnen werken als budgetmaatje ondanks de corona regels. Er is nu wel veel meer telefonisch contact met de cliënten maar door middel van schermen tussen de cliënt en Ferry is het persoonlijk contact er gelukkig nog wel.

Voldoening
Het leuke wat Ferry aan vrijwilligerswerk vindt is het contact met de mensen en dat je echt iets goeds kan betekenen voor de cliënt. Ferry vertelt dat ze veel heeft geleerd van het vrijwilligerswerk. Zo geeft ze aan dat het belangrijk is dat iedereen een goede basis moet hebben om bepaalde situaties te voorkomen. Ook heeft ze veel nieuwe mensen leren kennen. ''Het is belangrijk dat dit vrijwilligerswerk er is want voor de cliënt is het laagdrempeliger om met een vrijwilliger te gaan praten dan met iemand die in loondienst is’’

Ze raadt iedereen aan om vrijwilligerswerk te doen want je haalt veel voldoening uit het werk. ''Er is een zeer groot aanbod in verschillende soorten vrijwilligerswerk dus er is altijd wel iets wat bij je past.’’

Wil jij ook graag vrijwilligerswerk doen? Bijvoorbeeld net als Ferry als budgetmaatje? Neem dan contact op Plek voor Talent! Wij helpen je graag bij het vinden van een leuke vrijwilligersplek. Contact opnemen kan via: 0516 567220 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer weten over het project budgetmaatjes? Kijk eens op de website van Scala, hier op staat meer informatie. 

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route