Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. Deze maand zetten we niet één vrijwilliger, maar zelfs twee vrijwilligers in de spotlight: Natasja (rechts) en Roelie (links)! Zij zijn samen vrijwilliger bij stichting Scala (afdeling Buurtsport) en begeleiden mensen tijdens het fitnessen. Daarnaast begeleiden ze ook een keer per week een wandelgroep.


Wie zijn wij

Wij zijn Natasja en Roelie. We wonen beide in Oosterwolde en doen hier ook vrijwilligerswerk. We doen dit bij stichting Scala. We zijn daar actief als sportbegeleiders en als begeleiders van een wandelgroep. Roelie: “Ik doe al 6 jaar met trots vrijwilligerswerk bij Scala. Naast mijn vrijwilligerswerk zijn mijn hobby’s tuinieren en wandelen. Ook werk ik naast het vrijwilligerswerk een paar uurtjes in de week met ouderen. Ik geef ze gymlessen, zowel stoelgymnastiek als een dames trimgroep. Ik ben tijdje uit het werkveld geweest en nu heb ik door mijn vrijwilligerswerk weer een vaste baan.” Natasja: “Ik ben gevraagd door Roelie en een Buurtsportcoach of ik vrijwilliger wilde worden bij stichting Scala. Nu doe ik met veel plezier al 5 jaar vrijwilligerswerk. Naast mijn vrijwilligerswerk bij Scala verzorg ik ook nog paarden. Mensen omschrijven mij daarom vaak als een bezige bij, hier ben ik het wel mee eens.”

Sporten

Wij doen vrijwilligerswerk bij Scala voor mensen die op het gebied van sport en fitness tussen wal en schip vallen. Bijvoorbeeld omdat ze begeleiding nodig hebben bij het sporten of omdat ze het financieel gezien niet breed hebben. Deze mensen kunnen dan bij ons terecht als ze willen fitnessen. Wij begeleiden en ondersteunen ze bij het fitnessen en maken gezellig een praatje. Sociale contacten opdoen is voor de mensen die bij ons sporten ook van groot belang.

De wandelgroep die wij begeleiden is voor iedereen! We maken geen onderscheid tussen mensen, iedereen is welkom. Bij de wandelgroep draait het net zoals bij het fitnessen, grotendeels om het op doen van sociale contacten. Mensen kunnen zo hun netwerk verbreden. Voor de meeste mensen zijn deze activiteiten echt een uitje en ze worden hier blij van. Dit zie je dan ook echt terug.

Voldoening

Het doen van vrijwilligerswerk geeft ons beide veel voldoening. Door het doen van vrijwilligerswerk krijgen wij het gevoel dat we er bij horen. Door Scala en door de mensen die wij begeleiden worden we gewaardeerd. Dit voelt goed. Natasja: “Het leukste van het vrijwilligerswerk vind ik het organiseren van leuke dingen. Dit doe ik dan samen met de Buurtsportcoach en natuurlijk met Roelie. Hierdoor worden de mensen blij en ik haal erg veel voldoening uit het zien van gelukkige mensen.”

Roelie: ‘’Waar ik voldoening uit haal bij het vrijwilligerswerk is dat we na het wandelen met z’n allen gezellig een kopje koffie of thee drinken’’.


Talenten

Door het doen van vrijwilligerswerk krijg je de kans om je talenten te gebruiken en te ontdekken. Natuurlijk kan je ze ook nog verder ontwikkelen. Wij zijn beide erg goed in altijd

het positieve inzien, het inleven in de ander en het bieden van een luisterend oor. Deze talenten gebruiken wij elke keer weer tijdens ons vrijwilligerswerk.

Trots

Roelie: “Wanneer mensen vragen wat voor werk ik doe, vertel ik met trots dat ik vrijwilliger ben. Ik wil laten zien dat het leuk is om vrijwilligerswerk te doen en dat het belangrijk is om een steentje bij te dragen aan de maatschappij”. Je krijgt zelf ook veel terug voor het doen van vrijwilligerswerk. Wij willen daarom beiden meegeven dat vrijwilligerswerk erg belangrijk is! Het geeft je een goed gevoel, je krijgt er energie van en je maakt mensen blij! Het is erg fijn om wat te kunnen betekenen voor je medemens.

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen bij Stichting Scala? Bijvoorbeeld net als Roelie en Natasja bij de afdeling buurtsport? Neem dan contact op Plek voor Talent! Wij helpen je graag bij het vinden van een leuke vrijwilligersplek. Contact opnemen kan via: 0516 567220 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route