Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. Deze maand is het Appie van Riesen (66). Appie woont met zijn vrouw in Oosterwolde en is trotse vrijwilliger bij Omroep Odrie, de lokale omroep van Ooststellingwerf. Daarnaast is Appie actief bij Volleybalclub AFC in Appelscha.

Omroep Odrie

Ik ben sinds 2006 actief bij Omroep Odrie. Ik kwam toen met de omroep in aanraking, omdat ze bij Odrie een sportverslaggever zochten en ze mij hier geschikt voor vonden omdat ik sportief ben. Ik ben toen bij Odrie uitgenodigd en hier kwam ik in aanraking met muziekprogramma’s van Omroep Odrie. Dit vond ik eigenlijk veel leuker om te doen dus daarna heb ik mijn eigen muziekprogramma gekregen.

Ik presenteer één uur per week een muziekprogramma. In dit programma draai ik nog onbekende en nieuwe muziek van talenten uit de buurt. De muziek die gedraaid wordt varieert enorm, denk bijvoorbeeld aan: hiphop, metal, punk, rock, indie en muziek van singer-songwriters. Bij Omroep Odrie werken alleen maar vrijwilligers, er zijn dus geen betaalde krachten. De sfeer onder de vrijwilligers vind ik erg fijn.

Volleybal

Naast het vrijwilligerswerk dat ik bij Omroep Odrie doe, ben ik ook volleybaltrainer bij Volleybalclub AFC in Appelscha. Ik ben als sinds mijn 28ste volleybaltrainer en ik heb al training gegeven in veel verschillende dorpen, waaronder Haulerwijk, Waskemeer en Makkinga. Na enkele jaren bij een club ga ik weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het mooie aan de volleybalvereniging vind ik dat het echt voelt als een vereniging en niet als club. Het is een gezellige vereniging waar iedereen een steentje bijdraagt aan het resultaat dat we willen behalen, waar geen druk is en waar iedereen veel plezier heeft. Ik ben erg trots op het volleybalteam, vooral als we samen een wedstrijd winnen.

Jong en oud

Iets wat ik erg leuk vind aan het volleyballen is dat er veel jonge mensen zijn. Ik geef volleybaltraining aan jeugdteams en ik vind het erg leuk om met deze jongeren om te gaan en om ze iets te kunnen leren. Ik vind het erg jammer dat er bij Omroep Odrie geen jonge mensen zijn. Ik denk dat jonge mensen kunnen zorgen voor nieuwe ideeën en vernieuwing. Daarnaast kunnen ouderen niet alleen van jongeren leren, maar ook andersom Oudere mensen hebben veel levenservaring en hier kunnen jongeren, als ze willen, ook wat van leren.. De combinatie van jong en oud zie ik daarom als iets positiefs.

Positiviteit

Ik vind het leuk om altijd bezig te zijn. Naast mijn vrijwilligerswerk ben ik nog 4 dagen per week aan het werk. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om zelf bier te brouwen en ik ben actief bezig met het spotten van vogels.

Ik raak enthousiast van andere mensen die ook positief zijn. Ik kan niet goed tegen mensen die veel zeuren en bij wie het nooit goed is. Ik vind het belangrijk om positief te blijven en dingen te doen die ik leuk vind.

Mocht je twijfelen om vrijwilligerswerk te doen, dan zou ik zeker vrijwilligerswerk gaan doen. Het is altijd fijn om wat om handen te hebben en niet stil te zitten!

Wil je meer lezen over Omroep Odrie? Of ben je benieuwd naar wat ze allemaal doen? Op hun website http://www.omroepodrie.nl/ kun je meer informatie vinden.

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route