Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. Deze maand is het Anke Wallinga. Anke is vrijwilliger bij Rikkingahof in Oosterwolde. Rikkingahof is een multifunctioneel woon(zorg)centrum en verleent onder andere huisvesting, zorg, welzijn en facilitaire dienstverlening.

Over mij
Ik ben Anke van Wallinga en ik ben 73 jaar oud. Vroeger heb ik in Hemrik gewoond, maar nu woon ik samen met mijn man, met wie ik inmiddels al 53 jaar getrouwd ben, in Oosterwolde. Ik ben vroeger tandartsassistente geweest, maar inmiddels ben ik met pensioen. Ik doe vrijwilligerswerk bij Rikkingahof. Bewoners kunnen daar fietsen op hometrainers en er zijn stoelfietsen beschikbaar waar bewoners gebruik van kunnen maken. Daarnaast begeleid ik iedere woensdagavond mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking bij het zwemmen. Naast het doen van vrijwilligerswerk vind ik het ook leuk om te puzzelen, te haken, te breien en te lezen.

Doorpakken
Als ik mezelf in één zin zou moeten beschrijven zou ik zeggen: Ik ben zoals ik ben.
Ik kijk om naar andere mensen en ik ben er voor hen. Ik ben zorgzaam, sociaal en behulpzaam en ik kan eigenlijk met iedereen door de bocht.

Energie
Ik doe al jarenlang vrijwilligerswerk. Zo heb ik vroeger onder andere korfbaltraining gegeven en ik heb wandelingen gemaakt met ouderen. Ik ben in het vrijwilligerswerk gerold. Ik ben destijds benaderd door Rikkingahof en daardoor ben ik er toen vrijwilligerswerk gaan doen. Ik ben ook benaderd voor het zwemmen met mensen met een beperking. Ik ben een paar keer meegegaan naar het zwemmen en dat beviel me erg goed. Daarom ben ik er toen mee doorgegaan. Wat ik erg leuk vind aan vrijwilligerswerk is dat het structuur in je leven brengt. Ook vind ik het leuk dat je in contact komt met andere mensen en dat je wat voor de deelnemers kunt betekenen. Ook voor mezelf is het goed om vrijwilligerswerk te doen, want het doen van vrijwilligerswerk geeft mij veel voldoening. Je krijgt er heel veel voor terug. Wanneer deelnemers heel blij, tevreden en lief zijn, zie ik dit als een teken van waardering en dat is voor mij het mooiste wat er is. De blijdschap en het enthousiasme van de deelnemers geven mij enorm veel energie.

Trots
Ik ben trots op de waardering die we hebben gekregen voor het vrijwilligerswerk dat we doen. We hebben als vrijwilligers bij het zwemmen met mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking een vrijwilligersaward van de gemeente Ooststellingwerf gekregen. Ook heb ik zelf een vrijwilligersaward van de gemeente gekregen. Ik vind het krijgen van deze awards heel erg bijzonder en ik voel me daardoor enorm gewaardeerd.

Advies
Wat ik een ander zou willen meegeven is: Ga dingen doen die je zelf leuk vindt en waar je ook een ander in kan betrekken. Op deze manier kun je op een leuke manier iets voor een ander betekenen.

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route