Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. Deze maand is het Peter Buist. Peter is vrijwilliger bij Stellinghaven in Appelscha. Hier doet Peter vrijwilligerswerk op een afdeling met mensen met dementie.


Peter Buist is 43 jaar oud en woonachtig in Appelscha. Hij is opgegroeid in Oosterwolde en was vijftien jaar oud toen hij naar Appelscha is verhuisd. Hier woont hij samen met zijn drie katten en hond, Baco. Samen met zijn ex- vrouw heeft Peter drie kinderen. Peter loopt graag met zijn hond door de bossen van Appelscha en geniet van de tijd met zijn kinderen.

Peter heeft in het verleden gewerkt als Stoffeerder, glaszetter en heeft hij in een winkel gestaan. De laatste 10 jaar heeft Peter gewerkt als badmeester bij het zwembad in Oosterwolde. Hier gaf hij kinderen en ouderen les. Dit heeft hij altijd met veel plezier en enthousiasme gedaan. Daar is hij uiteindelijk mee gestopt vanwege een burn-out. Peter had tijd voor zichzelf nodig om tot rust te komen en erachter te komen wat hij echt graag wilde.

Bij zijn zoektocht naar wat hij graag wilde en waar hij voldoening uithaalt, is hij uitgekomen bij Plek voor Talent. Peter wil graag een nieuwe start maken en iets betekenen voor de mede mens. Via Plek voor Talent is hij terecht gekomen als vrijwilliger bij Stellinghaven Appelscha. Peter doet sinds januari 2021 twee dagdelen in de week vrijwilligerswerk. Op maandag is hij maatje van een cliënt. Hij doet activiteiten met de cliënt die aansluiten bij zijn of haar interesses zoals wandelen of een spelletje. Op woensdag is Peter gastheer en dekt hij de tafel. Speelt hij een spelletje en maakt een praatje met de cliënten van de desbetreffende woonkamer.

Wat Peter haalt uit het vrijwilliger is dat het leuk en afwisselend is. Werken met mensen met dementie geeft voldoening. Ik vind het mooi om te zien wanneer cliënten ondanks hun ziektebeeld jou herkennen.

Wat zou je aan toekomstige vrijwilligers willen meegeven:
Het is goed voor iedereen om wat te doen voor een ander en iets te betekenen voor de maatschappij. Daarnaast krijg je alle energie die je erin stopt terug. Het geeft voldoening om wat voor de ouderen te betekenen. Het laat zien dat het respect ervoor elkaar nog is.                                                                                                                      

Ook vrijwilliger worden bij Stellinghaven?
Kijk dan eens bij de volgende vacatures:
https://www.plekvoortalent.nl/vrijwilligersvacatures/mensen-helpen-hulp-en-dienstverlening/132-hulp-bij-handwerkclub-stellinghaven.html

Of wil je meer weten over Stellinghaven?
Kijk dan op de volgende website: https://www.zuidoostzorg.nl/

Bel mij terugcontact icon3

Reactie formulier

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

0/250

Dit veld is verplicht
Invalid Input

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route