Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. Deze maand zetten we niet één vrijwilliger, maar zelfs twee vrijwilligers in de spotlight: Natasja (rechts) en Roelie (links)! Zij zijn samen vrijwilliger bij stichting Scala (afdeling Buurtsport) en begeleiden mensen tijdens het fitnessen. Daarnaast begeleiden ze ook een keer per week een wandelgroep.

Deze week in de spotlight: Wim van de Hoef. Wim (achterste rij, 4e van links) is 75 jaar en woont in Appelscha. Hij is vrijwilliger bij D.R.I.V.E. D.R.I.V.E. staat voor dagelijks rijden inwoners voor elkaar en is er om knelpunten in het vervoer op te lossen waar bestaande regels niet voorzien. Vrijwilligers rijden in busjes van Personenvervoer Kort om de inwoners naar hun bestemming te brengen. Dat kan zijn een afspraak in het ziekenhuis, dagbesteding of een sociale activiteit. Daarnaast is Wim nog vrijwilliger bij de buurtbus, de vaccinatiestraat en hij is EHBO’er.

Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. Deze maand is het Tiny Bos. Zij doet vrijwilligerswerk bij Stichting de Kortsluiting. Deze stichting organiseert uiteenlopende evenementen voor jong en oud.

Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. Deze maand is het Appie van Riesen (66). Appie woont met zijn vrouw in Oosterwolde en is trotse vrijwilliger bij Omroep Odrie, de lokale omroep van Ooststellingwerf. Daarnaast is Appie actief bij Volleybalclub AFC in Appelscha.

Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een vrijwilliger uit. Deze maand is het Anke Wallinga. Anke is vrijwilliger bij Rikkingahof in Oosterwolde. Rikkingahof is een multifunctioneel woon(zorg)centrum en verleent onder andere huisvesting, zorg, welzijn en facilitaire dienstverlening.

Marlies Bouma (69) is al jaren trotse vrijwilligers bij Museum Oold Ark. Samen met andere vrijwilligers heeft ze het museum opgericht. Het museum biedt de bezoeker een kijkje in de tijd dat alles nog met handgereedschap gedaan werd. Er zijn gereedschappen te zien van allerlei oude ambachten, zoals de timmerman, de boer, de schilder en de huisvrouw. De gereedschappen zijn er niet alleen om naar te kijken, maar je mag ze zelfs oppakken en sommige dingen uitproberen! En natuurlijk ontbreekt ook een lekker kopje koffie of thee niet.

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route