Deze maand in de spotlight: Zorgboerderij de Geitenmeijerij. Deze Zorg- en Logeerboerderij biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, een psychiatrische aandoening of verslavingsproblematiek en aan jeugdigen waar geen passend schoolaanbod voor is of het moeilijk hebben vanwege bijvoorbeeld gedragsproblematiek of een moeilijke thuissituatie. Wil je meer weten? Lees dan gauw door!

De organisatie
De Geitenmeijerij is in 2006 gestart maar ook daarvoor werden al kinderen opgevangen die wat meer zorg nodig hadden. De dagbesteding is er daarna bijgekomen. Het werk op de dagbesteding bestaat onder andere uit verzorging van de dieren, het onderhouden van de moestuin en houtbewerking en alle andere werkzaamheden die bij een boerderij horen. De dagbesteding is voor 4 dagen in de week geopend. Later is er ook de mogelijkheid gekomen om kinderen te laten logeren van vrijdagavond tot zondagavond. Op de woensdagmiddag is er daarnaast ook buitenschoolse opvang. Naast activiteiten voor de kinderen wordt er ook een passend schoolaanbod aangeboden voor kinderen die (tijdelijk) niet naar school kunnen en anders thuis zouden zitten.

De sfeer

De sfeer bij de Geitenmeijerij is gemoedelijk en huiselijk. Toen er van 2010 tot2013 verbouwd werd hebben we er voor gezorgd dat deze sfeer werd gecreëerd. Wat wij bij de Geitenmeijerij het belangrijkste vinden is dat iedereen geaccepteerd wordt, ongeacht wat iemand zijn zorgvraag is. Dit geldt zowel voor onze medewerkers, vrijwilligers en zorgvragers.

Vrijwilligers

Op dit moment werken er zo’n 7 vrijwilligers bij de Geitenmeijerij. De meeste vrijwilligers bij ons werken als chauffeur. Ze brengen de zorgvragers naar de dagbesteding en weer terug naar huis. Vrijwilligers werken ook in de moestuin, dit doen ze dan samen met de zorgvragers. Daarnaast zijn er ook nog vrijwilligers die cadeautjes maken voor bijvoorbeeld een zorgvrager die vertrekt.
Nieuwe vrijwilligers worden altijd eerst ingewerkt en kunnen daarna zelfstandig aan de slag. Wij bieden onze vrijwilligers een warme en gezellige werkervaring. Mensen moeten zich hier veilig voelen om zich zo te kunnen ontwikkelen.

Trots

We kunnen trots zijn op onze gemoedelijke en huiselijke sfeer. Acceptatie is erg belangrijk in onze organisatie. Iedereen is welkom met zijn of haar bijzonderheden. Door de ongedwongen sfeer kunnen mensen door groeien naar betaald werk. We willen dat mensen zich nuttig voelen. Het gevoel krijgen dat ze er toe doen.

Evenementen

Normaal gesproken hebben wij om de twee jaar een open dag om mensen te ontvangen. De zorgvragers die hier voor dagbesteding of logeren komen, kunnen de zorgboerderij dan laten zien aan hun familie. Tijdens deze open dag houden wij ook een minimarkt. Hier worden dan producten verkocht waar de zorgvragers aan hebben gewerkt. Door het corona-virus is dit afgelopen jaar helaas niet doorgegaan.
Naast de open dag hebben wij ook eens per jaar een familiedag. De zorgvragers, de vrijwilligers en de medewerkers gaan dan met z’n allen een dag wat leuks doen.

Wil je meer weten over zorgboerderij de Geitenmeijerij? Kijk dan eens op hun website of zoek Zorg- en Logeerboerderij de Geitenmeijerij op Facebook. Wil jij ook, net als de vrijwilligers bij de Geitenmeijerij vrijwilligerswerk doen? Neem dan contact met Plek voor Talent. Wij helpen je graag bij het vinden van een leuke vrijwilligersplek.

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route