Deze keer in de spotlight: Stichting de Kortsluiting. De Kortsluiting organiseert evenementen voor jong en oud in Ooststellingwerf. Mocht je meer willen weten? Lees dan vooral verder.

De Kortsluiting
De Kortsluiting organiseert evenementen voor jong en oud in de gemeente Ooststellingwerf. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld verschillende muziekevenementen, een spokentocht, cabaretvoorstellingen, een stoepkrijtwedstrijd en nog vele andere dingen. De stichting organiseert gewoonlijk rond de 20 evenementen per jaar.
Iedereen is binnen de Kortsluiting erg enthousiast en we gaan geen uitdaging uit de weg. Soms komen er ideeën naar boven die bijna onmogelijk lijken, maar we gaan dan met volle energie de uitdaging aan.

Het team
Het bestuur van de Kortsluiting bestaat uit 3 bestuursleden en er zijn ongeveer 10 vaste vrijwilligers. Het aantal benodigde vrijwilligers verschilt per evenement en de grootte van het evenement.
Je komt als vrijwilliger terecht in een enthousiast team. Ook kunnen we je bepaalde zaken leren, zoals hoe je het licht en geluid moet bedienen, hoe je het best een evenement kunt organiseren, hoe je in groepsverband kunt werken en hoe je bijvoorbeeld posters kunt maken.

Diversiteit
De werkzaamheden zijn erg divers. Denk bijvoorbeeld aan: werken in de techniek, posters ontwerpen en of verspreiden, social media bijhouden, hand-en-spandiensten op evenementen, activiteiten begeleiden of helpen met de op- en afbouw van een evenement. Er is voor iedereen wel een geschikte taak.
Het leuke aan werken bij de Kortsluiting is dat er veel diversiteit is. We organiseren veel verschillende soorten evenementen en er zijn veel verschillende taken die je op je kunt nemen. Ook is het erg dankbaar werk. Het is heel leuk om mensen te zien genieten op de door ons georganiseerde evenementen. Daar doe je het voor.

Trots
Ik ben trots op het feit dat we bijna onmisbaar zijn geworden in de gemeente. Wij hebben een erg divers aanbod en organiseren veel verschillende evenementen voor zowel jong als oud. Daar waar we kunnen werken we samen met verschillende organisaties. We geloven in de kracht van samenwerking. Dit zorgt voor grotere successen voor iedereen.

Evenementen
Op dit moment ligt helaas bijna alles stil vanwege het coronavirus. Merendeels van onze evenementen vereisen nu eenmaal veel voorbereiding en organisatie werk. Die zijn dan ook veelal doorgeschoven naar volgend jaar. Daar waar we kunnen zullen we natuurlijk zeker dingen proberen te organiseren. Zolang het maar laagdrempelig kan. Gezelligheid zonder een hele lijst aan regels.

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route