Deze maand in de spotlight: Radio Odrie. Radio Odrie is de lokale omroep van Ooststellingwerf. Wil je meer over hen weten? Lees dan snel verder!

De organisatie
Radio Odrie staat voor Omroep Organisatie Ooststellingwerf en had haar eerste uitzending in 1995. Het bestaat onder andere uit het programma beleidsbepalend orgaan. Dit orgaan zorgt ervoor dat alle maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen die in de gemeente aanwezig zijn, in de omroep vertegenwoordigd zijn. Verder hebben we binnen Radio Odrie nog het stichtingsbestuur en de programmastaf. Van de programmastaf, het dagelijks bestuur van de radio-omroep, ben ik de voorzitter.

Vrijwilligers
De vrijwilligers van Radio Odrie hebben allemaal verschillende achtergronden. De groep is erg divers en vertegenwoordigd van hoog tot laag. Ondanks die verschillen is er sprake van gelijkwaardige omgang met elkaar. Ook zijn we binnen Radio Odrie echte doorpakkers. Samen zetten we de schouders eronder.
Er staan bij ons nu 60 vrijwilligers op papier. Het bestuur van Radio Odrie is na een campagne nu compleet, maar we hebben wel een ernstig tekort aan vrijwilligers. We zijn op zoek naar technici, verslaggevers, sportverslaggevers en redacteurs.
De werkzaamheden die vrijwilligers bij ons kunnen doen zijn erg uiteenlopend. Je kunt denken aan: presenteren, techniek, hand-en-spandiensten zoals sportuitslagen ophalen, meewerken aan muziekprogramma’s, redactiewerk, journalistiek en muziek selecteren.
Wat bieden jullie vrijwilligers
De taken die je als vrijwilliger bij Radio Odrie kunt doen zijn erg divers. Er is hierin bij ons erg veel mogelijk. Ook kunnen we je wanneer je vrijwilligerswerk komt doen verschillende dingen leren, bijvoorbeeld het bedienen van de technische apparatuur.
Ik denk dat mensen het leuk vinden omdat er bij ons heel veel verschillende disciplines zijn. De werkzaamheden zijn heel erg breed. Het kan variëren van langs het sportveld staan tot het doen van redactiewerk.

Trots

Ik ben trots op de verschillende programma’s die we hebben gedaan. Ik had vroeger bijvoorbeeld een programma in een café, waarin ik gasten hun eigen muziek mee liet nemen. Wij gingen vervolgens over deze muziek praten, maar ondertussen maakten we ook uitstapjes naar andere onderwerpen.
Ook hebben we Nieuwjaarsuitzendingen die ieder jaar gehouden worden in een ander Stellingwerfs dorp. Dan worden de oudejaarsploegen ergens in de gemeente uitgenodigd om te komen vertellen. Dit programma is altijd een groot succes.
Ook hebben we een wekelijks programma “Siwa Lima” dat speciaal gericht is op de Molukse gemeenschap in Oosterwolde. We hebben gehoord dat er op de Molukken ook geluisterd wordt via internet. Laatst kregen we ook nog bericht uit Duitsland van een (Nederlandstalige) luisteraar in Hamburg die iedere week naar de religieuze programmering luistert. Kijk, dat zijn wel leuke dingen.

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route