Elke maand lichten we bij Plek voor Talent een organisatie uit. Deze maand in de spotlight: De Herberg in Waskemeer! De Herberg is een restaurant dat wordt gerund door vrijwilligers. Naast een restaurant is de Herberg ook nog een plek om activiteiten te organiseren. Wij hebben gesproken met Klaas. Hij is een van de oprichters van de Herberg Waskemeer.

Deze maand zetten we nog een organisatie in de spotlight, namelijk: Stichting ZorgDier Nederland! Deze organisatie heeft een bijzondere missie: zoveel mogelijk kwetsbare medemensen voorzien van wekelijks verantwoord en helend contact met huisdieren. Dit doen ze ook in de gemeente Oostellingwerf in samenwerking met Liante Zorggroep! Wij spraken met Jan van Summeren, oprichter van de organisatie.

Deze maand in de spotlight: De Fochtel! De Fochtel is een zorgboerderij in Fochteloo. Deze zorgboerderij is opgericht in 2003 door Jan en Petra. In 2003 begonnen ze de dagbesteding en in 2009 kwam begeleid wonen erbij. De Fochtel begeleidt mensen die niet zelfstandig kunnen wonen en hebben een dagbesteding voor ouderen. Wil jij nou meer weten? Lees dan snel door!

Deze maand in de spotlight: OlmenEs. OlmenEs is een zelfstandige zorginstelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Hun locatie in Appelscha telt maar liefst 134 bewoners! Wil je meer weten over OlmenEs? Lees dan snel door.

Deze maand in de spotlight: Humanitas! Humanitas is een organisatie die mensen helpt wanneer ze het zelf even niet meer kunnen. Deze keer lichten we drie verschillende afdelingen uit van Humanitas de Stellingwerven, namelijk: Vriendschappelijk huisbezoek, Rouwbegeleiding en van Begeleiding van A tot Z. Wil je meer weten over Humanitas? Lees dan snel verder!

Deze keer in de spotlight: Stichting de Kortsluiting. De Kortsluiting organiseert evenementen voor jong en oud in Ooststellingwerf. Mocht je meer willen weten? Lees dan vooral verder.

Deze maand in de spotlight: Wijknet! Wijknet is een project van de gemeente. Hun doel is om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Door heel Ooststellingwerf zijn ze bezig met diverse werkzaamheden, voornamelijk gericht op het groenonderhoud. Daarnaast helpen ze ook bij het tuinonderhoud van inwoners die dit om verschillende redenen zelf niet meer kunnen doen. Wil je meer over hen weten? Lees dan snel door!

Deze maand in de spotlight: Radio Odrie. Radio Odrie is de lokale omroep van Ooststellingwerf. Wil je meer over hen weten? Lees dan snel verder!

Deze maand in de spotlight: het Digi-Taalhuis! Het DigiTaalhuis is voor mensen die moeite hebben met taal, rekenen of het gebruik van de computer. Anneke Visser is taalcoördinator vanuit het Friesland College. In Oosterwolde is het Digi-Taalhuis op maandag van 13.00 tot 15.00 uur. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

Deze maand in de spotlight: ZuidOostZorg / Stellinghaven Oosterwolde. ZuidOostZorg is een innovatieve en altijd nieuwsgierige zorgorganisatie, met 14 locaties. Binnen de organisatie wordt er met veel verschillende vrijwilligers gewerkt. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel door.

Deze maand in de spotlight: Zorgboerderij de Geitenmeijerij. Deze Zorg- en Logeerboerderij biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, een psychiatrische aandoening of verslavingsproblematiek en aan jeugdigen waar geen passend schoolaanbod voor is of het moeilijk hebben vanwege bijvoorbeeld gedragsproblematiek of een moeilijke thuissituatie. Wil je meer weten? Lees dan gauw door!

Dit keer in de spotlight: Humanitas. Humanitas heeft verschillende afdelingen waar er gewerkt wordt met vrijwilligers. Zo ook bij de vrijwillige huisbezoekers. Wil jij hier meer over weten? Klik dan snel door. 

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route