Interessante links

Hieronder kun je handige websites vinden die met vrijwilligerswerk te maken hebben. Klik op een link om naar de website te gaan:

www.movisie.nl
Dit is een site waar heel veel info op staat over kennis en aanpak van sociale vraagstukken. Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelen we kennis over wat echt goed werkt en passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.


www.cbf.nl
Het CBF houdt toezicht op de Erkende Goede Doelen in Nederland, informeert en reflecteert. Zij zorgen ervoor dat Erkende Goede Doelen hun beloftes nakomen en integer opereren. Zo bouwen zij aan het publieksvertrouwen en zorgen ze ervoor dat mensen met een gerust hart kunnen geven aan Erkende Goede Doelen die de wereld beter maken.


www.vrijwilligerswerk.nl
Platform vrijwillige inzet komt op voor de belangen van vrijwilligers. Zij houden zich bezig met het versterken van de positie van het vrijwilligerswerk in de samenleving. Zij zorgen dat vrijwillige inzet de aandacht krijgt die nodig is. BIjna 7 miljoen mensen in Nederland doen vrijwilligerswerk. Onze hele samenleving profiteert daarvan. Wie zich vrijwillig inzet, verdient professionele aandacht en ondersteuning. Daarvoor zorgt NOV. NOV is het branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties in Nederland, kent het veld door en door, behartigt de belangen van vrijwilligers en vertegenwoordigt de sector in binnen- en buitenland.  Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is de belangenorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland. Bij Vereniging NOV zijn 360-plus (koepel)organisaties aangesloten. Dit zijn organisaties die met of voor vrijwilligers werken. Inhoudelijk bestrijken de lidorganisaties het gehele maatschappelijke spectrum: sport, zorg, groen, veiligheid, jeugd, kunst, cultuur, kerken, politiek enzovoort.Vereniging NOV treedt op als woordvoerder en lobbyist van het vrijwilligerswerk en is gesprekspartner van politiek, overheid en andere beleidsbeïnvloeders. De leden van Vereniging NOV bepalen samen het beleid voor de toekomst.

www.vng.nl
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is de organisatie die alle gemeenten in Nederland en de overzeese gebieden verbindt. Ze hebben als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen.
Op de website kun je interessante artikelen lezen over vrijwilligerswerk.

www.inveiligehanden.nl
Hier kun je alles lezen en vinden over waarom en hoe jouw vrijwilligersorganisatie kan werken aan dat iedereen zich veilig voelt. JE kunt er praktijkvoorbeelden vinden, feiten en cijfers en hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt voorkomen.

www.ooststellingwerf.nl
Op de site van gemeente Ooststelllingwerf kun je alle informatie zoeken over de gemeente Ooststellingwerf.

www.scala-welzijn.nl
Hier kun je alle informatie vinden over alle soorten diensten en projecten van Scala. Ook kun je hier meer informatie lezen over een Scala project of dient waar je vrijwilligerswerk gaat doen of al doet.


Contact
Heb je vragen over één van bovenstaande onderwerpen of kun je onze expertise op het gebied van vrijwilligerswerk gebruiken? Wij helpen je organisatie graag! Neem contact op met Plek voor Talent, het voormalig Steunpunt Vrijwillige Inzet, via telefoonnummer 0516 567 220 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  contact icon2contact icon3

Locatie

Moskampweg 3-5
8431 GB Oosterwolde

Bekijk op Google Map

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
09:00-16:30 uur
Klik hier voor de route